dijous, 7 de febrer del 2008

comença la negocació

Ja queden pocs dies per a que comencin seriosament la negociació del conveni col·lectiu. Suposem que les primeres reunions seran de tanteig. Els temes que es debatran seran, podríem dir, temes menors, el capítol 1 (preàmbul), el règim disciplinari,... Serà un temps de tanteig on les dues parts ens mirarem fixament per veure cap a on aniran els trets. Serà un temps de posar les bases dels temes més importants, econòmics, seguretat laboral, condicions dels col·lectius de la neteja, policia i conserges, drets sindicals,...
Esperem que la negociació sigui intensa, però també confiem que es vagi avançant i que tots mostrem un esperit dialogant per poder arribar a acords abans de l'estiu.
Això sí, hem d'estar preparats per defensar els nostres drets quan l'ocasió així ho requereixi.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agradaria saber com es negociarà ¿ quina periodicitat tindran les reunions de negociació ? ¿ ens informaran als treballadors del que es paralarà en aquesta mesa de negociació ?
Les modificacions que es facin de la plataforma que van aprobar tots el treballadors ( es a dir "les rebaixes" que puguim haber fruit de les negociancions ) s'acordaran amb els treballadors o bé seràn el representants d'aquest els que decideixin ????

Anònim ha dit...

seguint l'actual Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, a les negociacions participaran els sindicatsi l'empresa. Com que el que es negocia és una plataforma unitària, correspon a les centrals sindicals negociar i no als representants dels treballadors. Com en el cas d'aquest Ajuntament tots/es els representants formen part d'algun sindicat doncs no hi ha més problema. Els sindicats presents són CGT, CCOO, Sindicat Policies Municipals i UGT. Per part de l'empresa hi ha la responsable de Recursos Humans, l'assessor d'alcaldia i un assessor de la Diputació de Barcelona.
Les reunions seran quinzenals i per part de la CGT hi haurà una informació constant als treballadors/es d'aquest Ajuntament.
Totes les decisions seran presses per la plantilla. Es veurà en cada moment com fer-ho. Tot i això la proposta final ha de ser ratificada, obligatòriament, pels empleats d'aquesta casa.