divendres, 4 d’abril del 2008

SEGURETAT I SALUT LABORAL

Ja fa un temps que es va constituir el Comitè de Seguretat i Salut Laboral de l'Ajuntament de la Llagosta. Està previst que la primera reunió es faci avui divendres 4 d'abril. Els temes que hi ha a sobre de la taula són variats i de diversa importància. Com no hi ha ordre del dia establert, a l'hora d'escriure aquest article no coneixíem les qüestions que s'anaven a tractar.

Les nostres peticions
A falta de que el Comitè de Seguretat i Salut Laboral es posi en marxa de manera efectiva, la Secció Sindical de la CGT ha sol·licitat a l'empresa que solucioni alguns temes pendents.
1. Canvi dels seients de feina d'aquelles persones que treballen davant d'un ordinador, segons estableix la legislació vigent des de l'any 1997.
2. Canvi d'ubicació del nou armari de claus, ja que el passadís d'entrada de personal, al costat de les dependències de la policia i els lavabos no creiem que sigui el lloc més adequat.
3. Pressupost invertit en mesures de prevenció durant el 2007.
4. Formació realitzada en matèria de prevenció pels treballadors/es durant el passat any.
5. Informes d'avaluació dels riscs i de la planificació preventiva dels centres de treball.
De totes la sol·licituds en matèria de seguretat i salut laboral que hem realitzat, l'Ajuntament només ha respost a aquesta última i de forma molt esquemàtica.
Esperem que la reunió del Comitè de Seguretat i Salut Laboral sigui una reunió efectiva.

El nostre delegat
El Comitè de Seguretat i Salut Laboral està format per 3 representants dels/es treballadors/es i 3 de l'empresa. Segons la Llei de Llibertat Sindical, els sindicats tenen dret a tenir un representant en aquest comitè, amb veu però sense vot. Des de l'empresa s'ha negat a CGT aquest dret, adduint que no som un sindicat representatiu. Aquest és un dret que des de la CGT continuem reivindicant i al qual no hi renunciarem.

Les vostres necessitats
El personal d'aquesta empresa té diferents vies per sol·licitar que s'apliquin aquelles mesures preventives en el seu lloc de treball:
1. Directament a l'empresa a través dels seus superiors o del Departament de Recursos Humans.
2. A través dels Delegats de prevenció. Antonia Muros, Juanma Montes i Antonio Cubel.
3. Directament a inspecció de treball|feina.
Avís legal | Sobre el web | © 1995-2007 Generalitat de Catalunya