divendres, 26 de setembre del 2008

ÉS HORA DE TREBALLAR PLEGATS

Acabades les vacances i passada la Festa Major, és hora de reprendre vells temes i començar a tancar qüestions que interessen a tothom, especialment una: la negociació del conveni col·lectiu.

Segons el compromís adquirit per l'empresa i els treballadors, la signatura del conveni s'havia de fer al mes de juny. Alguna cosa no hem fet bé per que el tema no estigui tancat. L'empresa ha jugat bé el seu paper dilatant la negociació tant com ha pogut, els representants dels treballadors i treballadores no hem acabat de fer bé la nostra tasca i no hem sigut capaços de definir una estratègia que permetés acomplir l'objectiu inicial de tenir el conveni signat abans de les vacances d'estiu.

Ara, arriba el temps de treballar plegats, deixant de banda les petites diferències, posar sobre la taula totes les coincidències i lluitar per tenir un conveni digne. D'entre tots els articles que formen la plataforma presentada pels sindicats de forma conjunta (prop de 70 articles, més disposicions transitòries, més annexos) només hi ha discrepància amb el sindicat CCOO en dos temes, els Plans de Pensions i el reconeixement del Delegat Sindical en les mateixes condicions per a tothom. Al llarg de tot aquest temps, CGT ha explicat el seu posicionament en aquestes dues qüestions, i ho tornarem a fer quan calgui. Però, creiem que aquest és el moment de destacar aquells temes que tots els sindicats amb representació en aquest Ajuntament defensem. Aquesta serà l'única manera de ser forts davant l'empresa. Hem de saber posar sobre la taula aquelles qüestions que beneficien el conjunt de la plantilla i aquelles que permetran als col·lectius més desfavorits millorar les seves condicions laborals i econòmiques. Després, ja arribarà el temps de que cadascú expliqui les seves accions i doni les explicacions que cregui oportunes.

Des de la CGT apostem per mantenir la unitat d'acció en aquest moment vital per als interessos de tots els treballadors i treballadores d'aquest Ajuntament.