dijous, 8 de novembre del 2012

Més de 100 persones es manifesten en defensa dels serveis públics

Les empleades i empleats públics de la Llagosta i les associacions de pares i mares (AMPA) han aplegat avui més d'un centenar de persones en defensa dels serveis públics i contra les retallades aprovades pel govern central i la Generalitat.

Els assistents s'han manifestat en contra de les retallades que estan patint des de fa mesos en els seus drets laborals, l'eliminació de llocs de treball, la reducció de salaris i la disminució de la qualitat dels serveis públics. La falta de professors, l'ampliació de les llistes d'espera a sanitat o la privatització de serveis públics són algunes de les qüestions que han criticat els manifestants.

La manifestació estava convocada per treballadors de diversos sectors públics de la Llagosta, concretament d'ensenyament, sanitat i administració local, i les AMPA. La concentració ha començat al voltant de la una del migdia a la plaça d'Antoni Baqué. Els manifestants han fet un petit recorregut fins a la cantonada dels carrers de l'Estació i de Vic, al costat de l'ambulatori.

Aquesta ha estat la primera mobilització conjunta dels empleats públics de la Llagosta de diversos sectors. Fins ara, el col·lectiu d'ensenyament ha fet concentracions els dimecres i el personal de l'Ajuntament ha secundat els divendres negres, com a moltes administracions públiques. La intenció dels convocants de la manifestació d'avui és repetir aquesta protesta en defensa dels serveis públics cada segon dijous de mes.