dijous, 11 de desembre del 2008

Crisi a l'administració local (II)

A partir d'aquesta segona part sobre la crisi a l'administració local, podreu llegir el document elaborat per la CGT sota el títol Crisi, quina crisi? Us ho anirem transcribint en diverses parts per facilitar la seva lectura. Si algú està interessat en llegir el document sencer ho pot fer al web de la cgt.


Salut i bona lectura.


Crisi, quina crisi?
Malgrat que els nostres polítics governants han trigat a reconèixer la situació de crisi, tots ells, ja siguin d’un color o altre, s’han apuntat ràpidament a aplicar mesures pressupostàries restrictives amb un impacte directe en la qualitat dels serveis públics, que en conseqüència empitjorant les condicions laborals del personal al servei de l’administració.
Amb l’obsessió de tancar els pressupostos municipals amb dèficit 0 emprant un enfoc netament neoliberal seguint les tendències de l’Europa del capital, l’administració pública municipal oblida que la seva finalitat és donar un servei públic de qualitat als seus ciutadans.
Contràriament a la finalitat per la qual existeix l’administració, els equips de govern municipals apliquen polítiques laborals i socials que beneficien als propis partits polítics i als sectors empresarials afins que els hi donen suport, en definitiva, practiquen el “clientelisme” polític que garanteix la continuïtat en el càrrec. No importa el ciutadà, sinó mantenir la “poltrona”.