dimarts, 28 d’abril del 2009

Conciliació dela vida laboral i familiar. Una qüestió de progrés

Negociació col·lectiva.
En l’actual situació de crisi econòmica, podem entendre la negativa dels responsables municipals a aplicar increments salarials per sobre del que marca l’IPC estatal.
El que ja no entenem és el tancament en banda que fan quan es posen a sobre de la taula mesures que ajudin a conciliar la vida laboral i familiar, sense que això suposi cap perjudici al servei que prestem a la ciutadania.
No entenem aquest sense sentit de no voler introduir mesures que no suposen cap cost econòmic i que sí que milloren les condicions de treball de tothom.
No entenem que un dels raonaments que es plantegen per dir que NO sigui que hem de saber per qui treballem, que no som autònoms. Com si els empleats i les empleades d’aquesta casa no tinguéssim clara quina és la nostra responsabilitat i no coneguéssim quina és la nostra feina.
No entenem que un Ajuntament progressista no vulgui aplicar mesures que apliquen altres administracions públiques.
Beneficis i perjudicis
Així de clar: l’aplicació de mesures que facilitin la conciliació de la vida laboral i familiar té molts beneficis i cap perjudici.
Tothom és conscient que si pots atendre les persones que conviuen amb tu i als teus familiars, pots centrar-te més en la teva feina i rendir més. Per contra, si estàs angoixat i pensant en altres coses, per exemple que arribes tard a recollir als nens a escola, la teva capacitat de concentració disminueix.
Complex, però no impossible.
És veritat que existeixen fins a 4 lleis diferents sobre la conciliació de la vida laboral i familiar que afecten als empleats públics i que això no facilita gens ni mica la seva aplicació. Però també és veritat que amb bona voluntat és poden aconseguir bons resultats.
Estudiar quins articles es poden aplicar a l’Ajuntament de la Llagosta i elaborar un document propi no és complicat i no seria el primer ajuntament que ho fa.
Progressista
No poden presumir de ser un equip de govern progressista i alhora no voler aplicar mesures que facilitin la conciliació de la vida laboral i familiar del personal d’aquest Ajuntament.
Per què no volen acceptar les propostes que fem des de la Secció Sindical de la CGT per anar avançant en aquest àmbit?
Tenint present que més de la meitat de la plantilla no veurà millores econòmiques durant els propers anys i que moltes qüestions socials avancen ben poc, per què es rebutja que els/les empleats/des d’aquest Ajuntament puguin millorar les seves condicions laborals sense que això suposi gairebé cap despesa per aquesta administració?