dimarts, 12 de maig del 2009

No estem satisfets

No estem satisfets amb el conveni col·lectiu que finalment se signarà i que determinarà les condicions de treball dels propers 3 anys (el 2008, com es diu, l’hem perdut) Vagi per endavant que sí que ens alegrem de les millores que s’aplicaran als col·lectius de la Policia Local i del personal de neteja, tot i que encara queda molt per fer. Pel que fa als 3 conserges d’escoles, considerem que s’avança ben poc i que, a més, queden altres persones d’aquest col·lectiu que han quedat al marge de la negociació.


Procés negociació.
Durant els darrers 14 mesos hem assistit al que considerem un procés de negociació lent, farragós i cansat. Per part de l’empresa, creiem que el seu paper ha estat decisiu a l’hora d’allargar la negociació el màxim possible. A principi del procés es va posar com a data límit el mes de juny de 2008, arribada aquesta data es farien les reunions que fosin necessàries per tancar la negociació. Com heu pogut comprobar no ha estat així. El posicionament dels representats de l’empresa ha estat dir d’entrada no a tot. Van tenir més de 3 mesos per analitzar la proposta que va fer la plantilla i aportar una contraproposta, ens haguessim estalviat molt de temps i esforços. No sabem si tot això era una estratègia o no, però creiem que s’ha perdut molt de temps.



La CGT no ha trucat a cap porta
Des de la Secció Sindical de la CGT a l’Ajuntament de la Llagosta hem intentat (i creiem que ho hem aconseguit) ser coherents amb els posicionaments que teniem des d’un principi. Els representants de la CGT no hem negociat, ni parlat, res amb l’empresa fora de la taula de negociació. En cap moment ens hem reunit amb l’altra part per tirar endavant cap tema. Hem cregut, i ho seguim creient, en la unitat sindical. Totes les propostes que hem presentat han estat parlades abans amb la resta de sindicats. Hem estat al capdavant convocant assemblees informatives generals i per col·lectius, com la realitzada amb el personal de neteja a la plaça d’Antoni Baqué per falta d’espai. La CGT ha portat la inciativa a l’hora de convocar la resta de sindicats per consensuar postures davant l’empresa. Considerem que l’únic lloc vàlid per negociar és la taula de negociació, per això no hem trucat a cap porta en nom de ningú. No creiem que tothom ho hagi entés de la mateixa manera i, en ocasions, s’ha posat per endavant l’interès sindical per davant de la unitat d’acció.


La CGT no signarà aquest conveni
Per coherència no signarem aquest conveni. Ja ho hem dit en més d’una ocasió, hi ha articles del conveni que no podem acceptar. No podem signar un conveni que ens nega el dret a tenir un delegat sindical. No podem signar un conveni que no afegeix grans millores en qüestions socials, no podem signar un conveni que recull un pla de pensions del que estem en contra.
Ens podríem haver retirat des d’un bon començament, però no ho hem fet. Hem estat lluitant com qui més per a que aquest conveni sigui un bon document, tot i sabent que no el signaríem.
Ara, tot i creuere que podríem tenir un millor document, toca treballar i lluitar per fer realitat tot el que es recull en qüestions com seguretat laboral, còmput horari, formació...