dimarts, 16 de febrer del 2010

La reforma laboral: una altre regal del govern a la patronal

Disminueix drets laborals i garanteix a l’Empresariat menors costos en les contractacions i facilitat d’acomiadaments, indemnitzats a 20 dies.

En totes les crisis econòmiques del capitalisme hagudes en aquest país, la del 1983/1984, la del 1993/1995, la de 2000/2001 i ara en “la gran crisi” del 2008/2010, els diferents governs, del PSOE/PP, conjuntament amb les forces parlamentàries més empresarials, han resolt les sortides de les crisis, amb intervencions directes en la butxaca dels treballadors, (salaris) i en el cor (drets laborals).
La Reforma del PSOE en el 84, es carregava el contracte estable i fixe, com l’únic contracte ordinari en el dret laboral. Es van crear fins a 14 modalitats de contractes temporals i s’acabava amb la relació estable entre el treballador i la seva ocupació.
...
Per a la Confederació General del Treball el que està sobre la Taula per part del Govern és una Reforma Laboral que totes les seves línies d’actuació, en contractes, en acomiadament, en serveis d’ocupació, en control de l’absentisme, en cotitzacions empresarials, en incentius a les contractacions, vénen a assegurar a l’Empresariat els seus dos plantejaments essencials, rebaixa dels costos del contracte i flexibilitat en l’acomiadament.
...
La CGT fa una crida a les i els treballadors d’aquest país a la mobilització. Ens han robat els drets laborals bàsics i la llibertat. Només tenim un camí, LA VAGA GENERAL

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT

Llegeix el document complet a:
comunicat Secretariat Permanent CGT