dissabte, 13 de març del 2010

El Consell de Seguretat i Salut laboral està en marxa

La Secció Sindical de la CGT ha estat l'autèntica impulsora de la recuperació de l'activitat del Comitè de Seguretat i Salut Laboral(CSSL). Durant molt de temps el CSSL ha funcionat sota mínims, les reunions han estat pràcticament inexistents, la seva mínima activitat era desconeguda pels treballadors/es d'aquesta casa. Les coses han començat a canviar.

Des de fa uns mesos el CSSL s'ha reunit ja en diverses ocasions, s'han portat a la taula temes concrets, s'ha treballat sobre l'Avaluació de riscos laborals,... L'acció sindical de la CGT en aquest àmbit ha estat lenta, però constant. Us detallem alguns dels temes que hem treballat des de la constitució del CSSL.

1. Reglament. Hem impulsat la redacció d'un reglament fins al moment inexistent. Aquest document marca les normes de funcionament del CSSL.

2. Hem aconseguit la realització de millores com:

- La compra d'algunes cadires adaptades a la normativa. Tot i que la nostra voluntat és continuar treballant per adaptar totes les cadires d'aquelles persones que treballen en oficines.

- La instal·lació d'una finestra a la porta del passadís dels lavabos de l'edifici de l'Ajuntament.

- La reparació de les goteres de l'Escola Municipal de Música

- Millores en els vestuaris del Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert.

- El canvi d'una finestra a l'Escola Municipal de Música

3. Hem analitzat l'avaluació de riscos laborals dels diferents llocs de treball i hem acordat amb l'empresa aquelles accions prioritàries que s'han de realitzar. Algunes d'aquestes accions són la realització d'un pla d'emergències per al Casal Infantil, La senyalització de diverses sortides d'emergència i la realització de l'avaluació de riscos laborals del nou local de l'arxiu municipal i dels nous vestuaris del camp de futbol


4. Hem proposat recuperar les visites mensuals del tècnic de prevenció. El primer dimecres de cada mes, a partir del mes d'abril, tot el personal municipal podrà fer les seves consultes, suggeriments, demanes,... al tècnic de prevenció de l'empresa Prevint.

La nostra feina continua. Farem un seguiment dels compromisos adquirits al Comitè de Seguretat i Salut Laboral i ens comprometem a fer arribar al Comitè totes les vostres demandes en aquest àmbit.