dilluns, 7 d’octubre del 2013

Reconeixement de trienis al personal laboral fix


Des de la Secció sindical de CGT van informar el passat mes d’abril del dret a reconèixer els triennis a part de la plantilla municipal (veure l'article). Era la darrera reclamació abans de que l'equip de govern donés un primer pas i reconegués parcialment les antiguitats d'algunes empleades i empleats.


El reconeixement dels triennis a tota la plantilla és una històrica reivindicació de la CGT a l’Ajuntament de la Llagosta. Aquesta reclamació s’ha vist recollida parcialment per l’equip de govern, ja que sí reconeix l’antiguetat del temps prestat durant les contractacions temporals als treballadors amb contracte fix, que són un total de 20 empleats/des.

Per a nosaltres és un important pas endavant ja que reconeix el drets dels treballadors/es fixes, però no els drets d'una desena de empleades i empleats temporals que porten més de 3 anys contractats en aquest Ajuntament.

Els triennis s’han de reconèixer i fer efectius a tot el personal que tingui dret, almenys això es el que determina la clausula 4 de la directiva europea (199/70/CE) i l'artícle 10-6 de la llei12/2001, cap treballador/a amb contracte temporal es pot veure discriminat salarialment respecte al personal fixe.

Mitjançant l’acció sindical hem aconseguit el reconeixement de l’antiguitat al personal laboral fix (denuncia a Inspecció de Treball, instàncies als diferents equips de govern, al·legació als pressupostos de l’any 2012, mesa de negociació, reunions informatives i assessorament als treballadors/es afectats, formularis de sol·licituds... )

Felicitem als treballadors/es als que se'ls ha reconegut aquest dret i reconeixem el pas efectuat per l'actual equip de govern. Però, des de la Secció Sindical de la CGT continuarem fem accions per aconseguir que també es reconegui aquest dret als treballadors sense contracte fix.

La primera d'aquestes accions que ja hem realitzat és demanar novament a l'equip de govern que acabi amb la feina iniciada i compleixi amb el que diu la llei.

No creiem que sigui un problema de diners, ni es tracta d'un nombre elevat de treballadors, ni tenen una antiguitat molt elevada.