dilluns, 17 de març del 2014

Marxes de la Dignitat #22M. Unificar les lluites cap a la Vaga General

Ens mobilitzem i lluitem per la DIGNITAT, perquè s’està demostrant que la Lluita és l’Únic camí (Gamonal, Sanitat de Madrid……, etc). Per tot plegat assistirem i formarem part de les MARXES DE LA DIGNITAT, defensant la VAGA GENERAL com a eina per aconseguir els objectius que ens hem marcat.

Donem suport a les Marxes:

Perquè als poderosos i els seus representants, el poder polític, estant utilitzant les lleis com a armes de destrucció massiva de drets i llibertats.

Els fonaments bàsics de l’estat Social i de Dret: treball, pensions, serveis públics i universals: sanitat, salut, educació, cures-dependència, prestacions per desocupació, cultura habitatge, transports públics, les llibertats de manifestació, opinió i vaga, van ser trencats des del moment que es van aplicar polítiques de retallades i rebaixes fiscals, per a garantir que “sempre hi haurà diners per a pagar els interessos i el capital d’un Deute absolutament il•legítim, a banquers, fons d´inversió, grans empresaris i altres voltors”. Per tot això no van dubtar en canviar la Constitució i modificar l´article 135, l´agost del 2011. Van perpetrar un autèntic “cop d´Estat” contra la majoria social.

Les forces polítiques i econòmiques que encapçalen aquest “cop d’estat” a la llibertat, són equivalents i hereus d’aquelles del cop del 1936. Burgesies estatals representades pels polítics de torn i, estrangeres: FMI, Comissió Europea, BCE; patronals representades pel poder financer bancari i el poder industrial: multinacionals de l´energia, de la construcció, de les telecomunicacions…

Davant la falta d’una resposta social contundent, ara pretenen noves propostes de lleis encara més autoritàries: llei de Seguretat Ciutadana, llei anti-vaga, llei contra el Dret de les dones a decidir sobre el seu cos, totes elles donen a l’empresariat, als banquers, als seus economistes i executius de qualsevol organisme estatal o supranacional, “patent de cors” per saber-se per sobre de la justícia i la seva impunitat és quasi total.

Pretenen “sortir” de la seva crisi augmentant l’explotació de la majoria de la població, i també dels recursos naturals. Per tot plegat retallen les inversions ambientals i rebaixen la pobre legislació existent de protecció de l´entorn, per exemple, afavorint encara més l’urbanització de la costa i fins i tot dels Parcs nacionals.