dilluns, 7 d’abril del 2014

La Diputació de Barcelona externalitzarà serveis cedits pels ajuntaments

La Diputació de Barcelona avisa que no podrà assumir totes les competències que la norma retirarà als ajuntaments
 
Salvador Esteve y Xavier Forcadell
 
 Xavier Forcadell: La llei de governs locals ens aboca a l’externalització”
 
El coordinador general de la Diputació de Barcelona, Xavier Forcadell, ha alertat en una entrevista a La Xarxa de Comunicació Local que aquest ens supramunicipal que la llei de governs locals espanyola retirarà als ajuntaments de menys de 20 mil habitants.
 
Forcadell ha explicat que, al llarg dels anys, el personal de la Diputació s’ha especialitzat en assistència jurídica i de serveis tècnics: "no tenim especialistes a canviar bombetes dels ajuntaments o a analitzar els nivells de nitrats de l’aigua. Ho fem a vegades, però són casos concrets"". Si arriba el moment que la Diputació ha d’assumir aquestes competències, Xavier Forcadell reconeix que se n’haurà d’externalitzar el servei: ""i si la Diputació de Barcelona no ho pot assumir, imagini’s la resta".
 
Forcadell està convençut que un dels objectius amagats d’aquesta reforma legal és "afavorir la iniciativa econòmica privada". Segons el coordinador de la Diputació, la normativa estatal "deixarà els ajuntaments amb una situació més pròpia d’una administració del segle XIX que no pas del segle XXI".